Lad din irritation vise dig vejen videre

Lad din irritation vise dig vejen videre

 

Du kender det sikket godt, når du bliver så irriteret over at høre andre tale om det samme igen og igen og igen, som de ikke får gjort eller som de godt kunne tænke sig at gøre.

 

Dét punkt, hvor du mærker det ulme inden i med fare for, at du pludselig eksploderer ordene: enten så gør noget ved det eller ti stille.

 

Men hvad nu hvis det i virkeligheden slet ikke handler om dem…

 

 

Hvad nu hvis det handler om dig…

 

 

 

Der vil være masser af gange i dit liv, hvor du sidder og lytter på noget igen og igen – uden at det på nogen måde trigger du. Du bliver ikke irriteret. Ingen mave der bobler op. Du lytter bare, og når samtalen er slut, så tænker du ikke mere over det.

 

Så hvad er det, der gør, at du lige pludselig mærker din irritation for fuldt skrald?

 

 

 

 

Når du bliver ”ramt” af noget, andre siger om dem selv, så er det – ofte – fordi deres ord rammer noget i dig, som du har undertrykt.

 

Det er nærmest som om, deres ord prikker hul på en boble i dig, der får indholdet til at flyde op, så du nu kan se det. Det er sjældent en rar følelse, da det er ting, som du har bearbejdet fra din fortid.

 

Generelt er vi ret dårlige til at håndtere følelsen af ubehag – mest af alt fordi vi ikke har lært, hvad vi skal gøre med den. Eller rettere sagt så har vi måske netop lært, at når vi mærker følelser, som ikke føles rare, så skal vi hurtigt af med dem igen – uden at undersøge, hvad de i virkeligheden handler om.

 

Hvis du derimod kigger på dem med nysgerrighed – som et spejl ind i dig selv – så kan din irritation med stor fordel fortælle dig, hvor du selv kan sætte ind og få løst nogle blokeringer i dit eget liv.

 

 

Og fordi alt hænger sammen,
så kan dine blokeringer også forhindre
din økonomi i at flyde frit

 

 

Her får du nogle konkrete eksempler på noget, som du meget vel har hørt i din omgivelser, der trigger noget i dig – og hvad du kan gøre ved det.

 

 

 

 

Jeg har ikke tid til at træne…

 

Din ven eller veninde har for evigt talt om, at de godt vil i gang med at træne igen, men det kan simpelthen ikke finde tiden til det. Og lige dér, hvor du måske aller mest har lyst til at spille bolden tilbage med et par skarpe ord, så spørg dig selv:

 

 

Hvilke ting eller oplevelser i mit eget liv giver jeg mig ikke tid til?

 

 

Når vi dybt ønsker os noget, som vi ikke prioritere at give til os selv, så har vi ofte en tendens til at ville undertrykke dén følelse – fordi vi basalt set svigter os selv.

 

Påvirkningen på din økonomi: du vil ofte bruge penge på ligegyldige ting, der ikke koster særlig meget. Ting som ligger under din mentale bagatelgrænse økonomisk, så du efter ganske kort tid slet ikke kan huske, hvad du har købt. Det er her, du kan sidde med følelsen af slet ikke at forstå, hvad dine penge går til, for du har jo ikke købt noget.

 

 

 

 

Min chef driver mig til vanvid…

 

Når samtaler med folk i dine omgivelser drejer sig ind på arbejdet og udfordringer med chefen, så handler det meget hurtigt ikke om selve personen ”chefen”, men om alt det vi føler, at vi ikke kan gøre ved det. Selvom vi gladelig taler med vores omgivelser om problemet, så kan det nærmest føles umuligt at have samtalen med den, som vi burde tale med: chefen. Spørg dig selv:

 

Hvilke samtaler forsøger jeg lige nu at undgå i mit liv, som jeg ved, jeg bør have?

 

 

Samtaler om penge og økonomi er ofte dem, som vi forsøger at undgå – helst for evigt hvis det kan lade sig gøre. Allerede i traileren til samtalen har vi set alle de mange bebrejdelser og følelser, der vil dominere samtalen.

 

Men hvad nu hvis du sætter dig for at starte samtalen sådan her: jeg har overhovedet ikke lyst til at tale om dét her, men jeg ved, at det er nødvendigt. Jeg har brug for, at vi taler om det.

 

Selvom der kan være mange akter i vores dialog med andre om vores penge, så vil det altid ende med en følelse af lettelse over at være sagt.

 

 

 

 

Jeg ville så gerne gå ture i skoven…

 

Det her er et eksempel, som jeg lige nu selv står med, hvor jeg for nylig opdagede en blokering i mig selv, som så kunne forløses.

 

Jeg havde haft en rigtig svær dag følelsesmæssig og kunne mærke, at jeg virkelig havde behov for at komme ud i naturen – helst blandt træer og ro. Men min krop var så træt, at jeg ikke orkede at gå en tur i skoven. Så jeg gik et kort stykke vej ned at én af stierne og så satte jeg mig på en bænk – og bare var. Og her slog det mig, at jeg jo ikke behøver at trave rundt i skoven, men at det er helt okay bare at sætte mig på en bænk og være.

 

Spørg dig selv:

 

 

Hvor i mit liv presser jeg mig selv, fordi jeg tror, at det er sådan det skal være?

 

 

Når du bliver bevidst om dit svar på spørgsmålet, så har du et fantastisk udgangspunkt for forenkling af din økonomi. Bliv opmærksom på dine vaner og juster dem, så de passer til dine nye indsigter. Hvis du er vant til at shoppe, når der kommer nyt i butikkerne for ”det gør man jo”, så tænk over, om det giver mening for dig. Vaner er blot handlinger på autopilot – de kan sagtens ændres.

 

 

 

 

Nyt afsnit i podcasten:

I min podcast Penge-Tanken handler afsnit 117 uddyber jeg, hvordan din irritation kan fortælle dig, hvor du med stor fordel selv kan sætte ind og få løst nogle blokeringer i dit eget liv. Og fordi alt i vores liv hænger sammen, så kan dine blokeringer også forhindre din økonomi i at flyde frit. Du finder podcasten, hvor du ellers lytter til podcast eller på min hjemmeside. 

 

 

 

NYHED - Money Makeover Forløbet 2022:

Når du er klar til at skabe en ny økonomi ved at give slippe den gamle og mærke din egen styrke og beslutsomhed, så kan Money Makeover Forløbet 2022 være en god mulighed for dig. Igennem forløbet kommer du hele vejen rundt i din økonomi, så den hænger sammen, når du er færdig. Og jeg er med dig hele vejen via mail support. Tilmelding er åben nu – og du kan betale i rater. Vi starter til januar 2022, så kom med, hvis du kan mærke, at det er nu.

 

 

 

Et trygt sted at være:

Det kan være rart at have nogen at tale med, når der dukker triggere op, som du ikke har lyst til at inddrage venner og familie i. Jeg lytter altid intuitivt og har endnu aldrig haft en samtale, der ikke skabte forløsning hos mine skønne medlemmer. Hver måned er der udvalgte telefontider til sessioner og skønne månedstemaer, du kan dykke ned og få inspiration til din nye økonomi. Der er ingen bindingsperiode i Dare to Dream Club.