Hverdagseventyr kan ændre din økonomi

Hverdagseventyr kan ændre din økonomi

 

Igennem de sidste har uger har jeg haft flere samtaler med folk, om hvordan vores syn på vores hverdag har en påvirkning på vores liv.

 

Mandage til fredage er trods alt dem, der er flest af i kalenderen – faktisk fylder de mere end 70% af vores liv. Alligevel er hverdagene noget, som for mange lidt skal overstås medmindre der har sneget sig en ferie eller nogle fridage ind.

 

Måske kunne man ovenikøbet gå så langt som til at sige, at hverdagene er dér, hvor vi slår autopiloten til, hvor fredag eftermiddag er dér vi slå over i manuelt gear og selv tager styringen igen.

 

Der kan ske nøjagtig det samme med vores økonomi – at vi i mere end 70% af vores tid køber på autopilot. Og lige dér kan hverdagseventyr være fuldstændige magiske for din økonomi og dit liv.

 

Lad os lige få styr på, hvad jeg egentlig mener med et hverdagseventyr.

 

 

Hverdagseventyr er en handling,
der skiller sig ud fra vores vanlige hverdag   

 

 

Det er de oplevelser, som vi kan lige kan huske lidt længere tid efter de er sket, fordi det ikke er noget vi gør hele tiden – og derfor hurtigt kan fjerne vores fokus fra.

 

 

 

Hvis jeg skulle sætte nogle stikord på hverdagseventyr, så kunne det være:

  • Lethed – det er relativt nemt for dig at gøre
  • Glæde – følelsen af glæde varer ved i lidt længere tid
  • Frihed – det kan føles befriende at gå med nu’et i eventyret

 

Og lad mig så give dig nogle eksempler på små hverdagseventyr fra mit eget liv, som måske kan inspirere dig:

 

Solo hygge i biografen
Nogle gange er der måske film, som du har lyst til at se nu uden at skulle gøre det til et arrangement med andre. Jeg har lige set den nye Downton Abbey på en helt almindelig torsdag – helt for mig selv.

 

Møde nye mennesker alene
Der kan være noget befriende ved at møde nye mennesker på egen hånd, hvor du kan dele nøjagtig dét som du har lyst til. Og du kan lære nye mennesker at kende for en kort stund. For et par uger siden deltog jeg i arrangementet ”Filosofisk Salon”, hvor der både var mennesker, der kendte hinanden og ikke kendte hinanden. Jeg sad til bords med 3 herlige mennesker, hvor vi sammen filosoferede over emnet ”Usynlig synlighed” ledt an af de to skønne værter.

 

Stille dig selv nye spørgsmål
Jeg har netop købt kortene ”Living Questions” af Nana Askov, som jeg bruger til at gå på opdagelse i mit eget indre univers. Der sker nogle ganske magisk, når jeg stiller min telefon til bare 5 minutter og skriver de svar ned, der kommer til mig. Reflektionen over både spørgsmål og svar kan hænge længe og skabere et dybere kendskab til mig selv og mine ønsker og drømme.

 

Få en hobby
Det her punkt har været lidt små frustrerende for mig, for jeg længe synes jeg ikke rigtig, der var noget, som tiltrak mig. Så blev jeg mindet om at kigge tilbage på, hvad jeg synes var sjov at lave, da jeg var barn. Og på den måde blev jeg mindet om den skønne ro, jeg fik, når jeg lavede korssting broderi. Så nu er jeg i sving med at lave bogmærker til mig selv med skønne motiver imens jeg lytter til podcasts og lydbøger og lader mig opsluge af nu’et.

  

De små eventyr giver os muligheden for at bryde den daglige proces med vanlige, planlagte handlinger, der gentager sig selv dag efter dag. De minder os om, at livet er mere end bare arbejde, hente & bringe, indkøb, rengøring og tøjvask. 

 

 

 

Hverdagseventyr udvider vores verden,
så den ikke længere kun handler om
at være praktisk i hverdagen

 

 

Og lige præcis i udvidelsen ligger også påvirkningen på vores økonomi, som vi ofte forbinder med noget meget rationelt – som også kan beskrives som, at vi er styret af fornuft, logik og den materielle virkelighed.

  

Det kan skabe forvirring inden i os, når vi mærker lysten til at bryde ud og gøre op med vores vanlige måde at tænke på i forhold til vores penge, vores økonomi og vores liv. For hvis vi ikke bare kan forholde os til det rationelle i vores økonomi, hvad kan vi så bruge til at guide os?

  

Og lige hér spiller hverdagseventyr en afgørende rolle for de åbner op for den del af os, der handler om vores følelser og intuition. Den del af os, hvor vi har adgang til et nyt fokus, der er baseret på begejstring og muligheder – i stedet for kun fornuft og materielle ting.

 

Hverdagseventyr er som en blind håndmassage, der løsner lidt op i leddene, så vi bliver lidt mere smidige i vores forhold til livet. Når du åbner op for flere hverdagseventyr i dit liv, så er det samtidig en kærlig måde at vise dig selv, at du tager ansvar – både for dit liv og din økonomi. Du giver dig selv mulighed for – stille og roligt – at mærke, hvad der giver dig glæde, lethed, begejstring og en følelse af eventyr.

 

Jo flere hverdagseventyr du giver dig selv lov til at opleve, jo mere smidig vil din tankegang blive om, hvad du ellers har lyst til i livet.

 

Og i stedet for at stå i vejen, som en blokering, så flyder den samme smidighed også ind i din økonomi, fordi du er villig til at se på økonomisk forandring som muligheder i stedet for begrænsninger.

 

Så drys lidt flere hverdagseventyr udover dit liv og nyd de nye magiske muligheder og tanker, der nu kan få lov til at komme til dig.

 

 

Brug dit liv.

 

 

  

Nyt afsnit i podcasten:

I min podcast Penge-Tanken handler afsnit 133 om, hvordan hverdagseventyr kan ændre din økonomi. Hverdagseventyr er også en fantastisk kur mod et liv på autopilot, hvor hverdagene tager over. Du finder podcasten, hvor du ellers lytter til podcast eller på min hjemmeside.

 

 

Hverdagseventyr fra alle vinkler:

Det kan være super godt for vores mindset at få vendt tingene lidt på hovedet – så vi bliver tvunget til at se på vores økonomi og forholdet til vores penge fra et nyt perspektiv. I Dare to Dream Club får du hver eneste måned nye muligheder for at justere dit økonomiske mindset. Nye perspektiver som gør dig i stand til at skabe en økonomi, der giver for lige præcis DIT liv.

 

 

Hverdagseventyr i øjenhøjde:

Store drømme og vilde visioner kan være skønne, men de kan også være svære at byde velkommen i en hverdag, hvor autopiloten har overtaget styringen. I bogen Money Makeover Mindset bliver du guidet til, hvordan du – helt lavpraktisk – kan begynde at gå efter dét, som du virkelig har lyst til.