5 myter om økonomisk flow

5 myter om økonomisk flow

 

Måske er det årstiden med et nyt dugfrisk år på vej - i hvert fald fik jeg lyst til at sætte en pæl igennem nogle at de mest hyppige udsagn, jeg har hørt og stadig hører i mine omgivelser og fra mine kunder.

 

 

MYTE 1: Når jeg får noget mere tid, så gør jeg det...

Sorry, men det sker ikke. Du "får" ikke mere tid. Det hele handler om, at du begynder at tage dig selv seriøs nok til at GIVE dig selv den tid, som du håber, at du får forærende.

 

Nogle siger: tid er penge.

 

Jeg siger: tid er oplevelser. Tid er dine drømme omsat til virkelighed. Tid er et fuldstændig fantastisk fænomen for os mennesker at opleve, så at forsøge at degradere det til noget så ordinært som penge er ikke bare begrænsende, men også usædvanlig kedeligt. Din tid er værdifuld, så brug den for pokker nu på noget, som virkelig betyder noget for dig – og skaber de magiske øjeblikke, som kun kan ske, når du tør sige: her er jeg – jeg er klar – og nu gør jeg det.

 

Personligt lader jeg mig guide af de her tre ord, når jeg beslutter mig for, om noget er min tid værdig: frihed, indre ro & eventyr.

 

 

 

 

MYTE 2: Hvis bare jeg havde [indsæt selv beløb] kroner, så ville jeg helt klart gøre det...

Dén her kan virke nærmest indlysende for hvordan kan du gå efter noget, hvis du ikke har pengene til det. Og det er her, hvor vi skal forstå tingenes egentlige rækkefølge...

 

Lad mig give dig et meget konkret og aktuelt eksempel fra mit eget liv: for et halvt års tid siden landede der en idé til bog nr. 2 hos mig. 

 

Ligesom jeg gjorde det med min første bog "Money Makeover Mindset", så ønsker jeg selv at udgive min næste bog. Og det koster penge - en hel del af slagsen (alt er relativt I know, så lad mig bare nøjes med at sige, at det er et sekscifret beløb, vi ender med).

 

Da min idé til bog nr. 2 landede hos mig, havde jeg absolut ingen idé om, hvor de penge skulle komme fra - virkelig. Det eneste, der stod lysende klart var, at jeg VIREKLIG havde lyst til at skrive den bog.

 

Nu kunne jeg have lukket øjnene og bare sagt ja til dét prisoverslag, som min redaktør gav mig - og så håbe på, at Universet var med mig. I så fald ville jeg have givet mig selv søvnløse nætter og urolig mave de næste mange måneder. Ikke fordi jeg ikke tror på, at ting kan falde på plads hen ad vejen, men mere fordi jeg er stor tilhænger af at have mig selv med hele vejen. At tage ét skridt ad gangen, så jeg stadig føler, at jeg er til stede i processen.

 

Så jeg bookede et møde med min redaktør. Og så mødtes jeg med en ekspert, hvis indsigt er SÅ interessant og en fuldstændig ny måde at betragte mit emne på, at jeg nu ikke bare glæder mig til at vise min bog nr. 2 til verden - men nu slet ikke kan vente med at komme i gang med at skrive den.

 

Stille og roligt - og uden større økonomiske omkostninger end at jeg kunne betale - begyndte jeg at gå min bog i møde. Og stille og roligt er økonomien faldet på plads af fuldstændig magiske veje, som jeg ALDRIG selv ville have tænkt på.

 

Hvis du sidder og venter på at din konto bugner med penge, før du tager det første skridt, så er jeg bange for - dit kære væsen - at du kommer til at vente for evigt. Du er nødt til at åbne lågen så tingene kan komme igennem til dig.

 

 

 

 

MYTE 3: Det ville være noget helt andet, hvis jeg var gældfri...

Jeg kan godt forstå, at tanken om at være gældfri kan virke forførende. Tænk bare på alle de ekstra penge, som du vil have til dig selv.

 

Men sådan der det bare ikke - beklager.

 

Hvis du har haft gæld det meste af dit liv, så kræver det en større tilpasning af din bevidsthed end "bare" at blive gældfri for virkelig at kunne opleve friheden i ikke at have gæld. Hvis ikke du arbejder med en følelsesmæssig tilpasning til din nye virkelighed, så er det meget stor sandsynlig for, at du - inden for meget kort tid - vil skaffe dig selv ny gæld. Alene fordi den situation er mest genkendelig for dig og derfor også føles mere tryg for dig end at forholde dig til en ny version af dig selv - nu som gældfri.

 

Hvis du har gæld nu som for eksempel huslån, billån etc. (vi taler ikke gæld, som du skulle have betalt, men blot gæld, som du løbende betaler af på), så vil det nærmest blot være "en sjov ting" i et par uger at se nogle konti i din netbank forsvinde - og så vil du være tilbage til de sammen økonomiske tanker og overbevisninger, som inden din gæld blev betalt helt af.

 

Gældfrihed gør ingen forskel - i sig selv.

 

Det er hvad du gør med dine penge og dine økonomiske overbevisninger, som åbner op for det, som vi alle sammen basalt set ønsker os mere end noget andet: frihed & glæde.

  

Jeg har prøvet det selv, så det er ikke teori jeg deler med dig her, men blot min livserfaring fra en stor skattegæld til total gældfri.

 

 

 

 

MYTE 4: Hvis jeg bare var bedre til at spare...

Inden du læser videre, skal vi lige være helt ærlige over for hinanden dig og mig:

 

Elsker du at spare - som i du bliver helt glad i låget bare ved tanken.

 

eller...

 

Bliver du ærlig talt lidt træt over at skulle bruge tid på at undersøge tilbud og tænke i, hvad der kan fryses ned etc.

 

Der er absolut intet galt med at spare - medmindre du gør det i et (desperat) forsøg på at skrabe penge sammen til noget. For i så fald kommer det ikke til at handle om at spare for dig, men mere om at du mangler penge og derfor ikke har råd til at købe diverse ting.

 

Hvis du er helt klar over, hvad det er som du har lyst til at købe eller opleve, så vil det ikke føles som mangel, når du skærer ned på ting, som alligevel ikke gør det store forskel i din hverdag for dig.

 

Lad os for eksemplets skyld sige, at du har lyst til kun at arbejde 3 dage om ugen fremover - og det virkelig er et stort ønske for dig, fordi du har nogle ting, som du også rigtig godt kunne tænke dig at bruge din tid på.

 

Her vil det ikke være så svært for dig at træffe "de svære beslutninger", som eventuelt at flytte til noget mindre. Skære ned på tøjforbruget (fordi garderoben i langt de fleste tilfælde indeholder mere end rigeligt til mange år frem). Finde bedre alternativer til andre ting i din hverdag, som kan være en økonomisk sluger.

 

Men hvis du sidder og føler, at du bruger alt for mange penge på alt mulig i dag, og du i virkeligheden slet ikke har lyst til at spare, men føler, at du bliver nødt til det, så vil dit liv være baseret på mangel - og det er bestemt ikke en rar følelse af leve ud fra.

 

Alt afhænger af dit perspektiv og dit mod til at være 100% ærlig med dig selv.

 

 

 

 

MYTE 5: Hvis jeg selv kunne bestemme, så ville jeg...

Tidligere i mit liv var det bestemt en følelse, jeg havde: at hvis jeg selv kunne bestemme, så var der mange ting, som jeg ville gøre anderledes.

 

Indtil det begyndte at gå op for, at det jo for hulen er MIT LIV - og dermed er der også kun én, der kan bestemme: MIG.

 

Med den erkendelse kommer der også et ansvar, for når du først har forstået, at der ikke kommer nogen og gør det for dig. Ikke nogen der redder dig eller din økonomi, hvis den trænger til en ordentlig oprydning eller opgradering. Ingen der hver morgen hepper dig ud af sengen og videre ud i livet tættere på dine drømme. Så har du kun dig selv at kigge i øjnene hver eneste dag.

 

Så mød dig selv med et kærligt fast blik - og en vished om, at du har alle de ressourcer i dig, som du skal bruge.

 

Så brug dem.

 

 

 

 

Nyt afsnit i podcasten:

I min podcast Penge-Tanken afsnit 118 fortæller jeg om de 5 myter om økonomisk flow. Måske er det årstiden med et nyt dugfrisk år på vej - i hvert fald fik jeg lyst til at sætte en pæl igennem nogle at de mest hyppige udsagn, jeg har hørt og stadig hører i mine omgivelser og fra mine kunder. Du finder podcasten, hvor du ellers lytter til podcast eller på min hjemmeside.

 

 

 

NYHED - Money Makeover Forløbet 2022:

Vi kan ofte komme til at tro, at vores økonomiske udfordringer eller ønsker handler om kroner og ører. Efter mange års både personlig og professionel erfaring kan jeg garantere dig, at det aldrig er tilfælde. Ofte handler det om troen på vores egen værdi og at give os selv lov til at forholde os til vores penge på en måde, der føles tryg. På Money Makeover Forløbet 2022 kommer du hele vejen omkring din økonomi, og jeg er med dig via mail support hele vejen. Tilmelding er åben nu – og du kan betale i rater. Vi går i gang til januar 2022.

 

 

 

Blide puf i en ny retning:

En del af mine læsere har fortalt mig, at min bog Money Makeover Mindset - skab et liv med penge nok gør noget, som de slet ikke havde forventet. Uden at føle de har gjort noget særligt selv, er de blevet meget mere bevidste om deres penge. Og så har de fået lyst til at begynde at tilrette deres økonomi, så den passer til deres liv – og ikke til, hvad ”man” bør gøre. Bogen sendes lige nu fragtfrit i hele Danmark, så få dit eget eksemplar, hvis du har lyst til at blive puffet i en ny retning, når det handler om dine penge.