5 overraskende ting, der smadrer dit budget hver eneste måned

De her 5 banditter saboterer dit budget hver eneste måned - hvis du ikke har styr på dem

 

Forestil dig, at når du skal lave dit budget, er det lidt ligesom at bage en kage.

 

Det kræver forberedelse.

 

Du sætter tid af til det.

 

Håbefuldt kaster du dig ud i opgaven.

 

DONE!

 

 

 

 

Du er svært tilfreds med resultatet – faktisk nærmest stolt (det ville jeg være, hvis jeg havde bagt en kage – er håbløs i et køkken).

 

Og så sker det…

 

Faktisk går det galt allerede inden for de første par måneder – måske allerede den allerførste måned endda.

 

L*rtet stemmer ikke!!!

 

Og det er lige her - i netop dét øjeblik, at (stort set) alle giver op…

 

 

 

 

SÅ…

 

Inden du begynder at kaste med den fine mega mussel kop, du fik i julegave eller overvejer at losse til ting (det gør altid monster ondt i foden bagefter), så følg lige med her.

 

Nu får du nemlig opskriften på, hvordan du undgår de5 ting, der smadrer dit budget:

 

1. Budgetkonto

Hvis ikke du har en separat konto til at styre dit budget, så kan du lige så godt vinke farvel til alt, hvad der hedder overblik og styr på finanserne. Det tager din bank 2 minutter at oprette en budgetkonto til dig, så sæt dem bare i sving med det samme.

 

2. Startkapital = sikkerhedsnet

Af uforklarlige årsager ligger der en del årlige eller halvårlige betalinger i januar og juli – de 2 måneder på året, hvor de fleste absolut ikke har flest penge. Hvis du ikke har sørget for, at der står penge på din budgetkonto til at starte med, så rækker overtrækket tunge ad dig allerede i årets første måned.

 

3. Mad

Her er ballademageren i de flestes økonomi. Der er ingen anden post i din privatøkonomi, der svinger så meget som til mad. Det kan derfor være en virkelig god idé at holde snor i madbudgettet med en separat konto. Det kan du høre meget mere om i mit Money Makeover Forløb.

 

4. Den virkelige verden

Budgettet er dit bedste gæt på, hvordan de næste 12 måneder kommer til at se ud i forhold til dine indtægter og udgifter. Hvis du ikke sammenligner de faktiske indtægter og udgifter i dit budget (hver måned), ser du ikke, hvis der pludselig er udgifter, der er højere, end du har forventet = overtrækket rammer dig som en tsunami.

 

5. Lommepenge

Jep – I said it. Du skal give dig selv lommepenge. I stedet for at gå og hapse pengene lidt hist og pist på diverse konti, så sørg for, at der står lommepenge på dit Dankort hver måned. Du bruger pengene alligevel, så du kan lige så godt make it official. Faktisk er det de månedlige lommepenge, der kan redde dig for at gå total shop-amok, hvis du er hoppet på en spare-kur.

 

 

Nu ved du, hvor de typiske fælder er, og hvad du skal gøre ved dem.

 

Spørgsmålet til dig er nu:

 

 

Er du klar til at sætte turbo på din økonomi
- og få 100% styr på sagerne?

 

 

Du fortjener det.

 

 

PS: Jeg har gjort det så nemt for dig, som jeg overhovedet kan med min helt egen budgetskabelon – den kan du få helt uden at have kreditkortet fremme – klik her og få budgetskema pr. mail.