Det fornuftige kan blive rigtig dyrt for dig

Det fornuftige kan blive rigtig dyrt for dig

 

For noget tid siden fik jeg den idé, at jeg skulle gå til yoga.

 

Indtil da havde jeg primært trænet med styrketræning og konditiontræning og tænkte, at det nok ville være meget godt med lidt udstrækning.

 

Som sendt fra himlen dukkede et nyt firma op med tilbud om yoga lige i nærheden. Selvom jeg helt klart foretrækker min træning om morgen (jeg elsker at have frihed til at være spontan om eftermiddagen), og det her kun kunne lade sig gøre om eftermiddagen, så besluttede jeg mig alligevel for at give det et skud.

 

Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg skal prøve tingene mere end én gang, før jeg tager en beslutning om at stoppe eller fortsætte. Så afsted med mig – flere gange.

 

 

 

 

Jeg kan faktisk godt lide at bevæge mig. Når jeg finder noget, som jeg synes er sjovt, er det på ingen måde en kamp at komme afsted.

 

Flere gange tog jeg til yoga selvom:

 

 

Jeg hver gang tænkte: ”Hvad f*nden laver du her!?”

 

Mine arme og ben ikke var i nærheden af at komme ud i diverse positioner

 

Jeg prustede mere end 10 grise ved spisetid

 

Namaste hilsner og ”mærk dit hjerte” ikke lige er mig

 

 

Og så begyndte det at gå galt.

 

Jeg fandt på alverdens forklaringer på, hvorfor jeg simpelthen ikke havde tid til at komme afsted – alle sammen fornuftige, seriøse forklaringer (sagde jeg til mig selv).

 

Samtidig med at adgangskortet til yoga-studiet nu stirrede hånligt på mig hver gang, jeg åbnede pungen, lod jeg de månedlige trækninger via Betalingsservice fortsætte. For det var jo bestemt ikke, fordi jeg ikke gad at tage til yoga.

 

Jeg havde bare ikke tid… lige nu… eller aldrig…

 

 

 

 

Det tog noget tid før jeg endelig erkendte, at jeg simpelthen overhovedet ikke synes, at det er sjovt at dyrke yoga. Jeg har prøvet det flere gange forskellige steder og med forskellige instruktører, så jeg tør godt sige: det er sg* bare ikke mig.

 

Men det var ikke kun dén erkendelse, der var vigtig for mig.

 

Dét der var mindst lige så vigtigt for mig at forstå var, at jeg forpestede de eftermiddage, hvor jeg egentlig skulle til yoga, for der var den hviskede stemme, der sagde: du burde…

 

 

 

 

Yoga er bare ét ud af utallige eksempler på, hvordan mange af os bruger rigtig mange penge i løbet af året på ting, som vi enten ikke tænker over – eller som vi faktisk ikke har lyst til at bruge penge på.

 

Men fordi det ofte kræver et nyt billede af os selv, før vi ændrer os, så kan det være svært at komme til livs. Én af de bedste måder at få stoppet hullet på er ved at lave et budget, hvor det bliver tydeligt, præcis hvad dine penge går til måned efter måned.

 

Et budget virker som et forstørrelsesglas, der gør det meget nemmere for dig at forstå, hvor pengene bliver af – så du endelig kan gøre noget ved det.