Stop din indre lommeregner

Stop din indre lommeregner

 

Måske kender du det selv: At du regner og regner og regner – igen og igen for at være helt sikker på, at tingene ser ud, som du tror.

  

Der er absolut intet galt med at regne – bare det ikke bliver manisk for det leder os ofte direkte videre til frygten, som kan lamme os i vores økonomi.

  

Det kan starte helt uskyldigt.

 

Der er noget, som du gerne vil. Det koster nogle penge. Du finder ud af, hvor meget det koster, så du har noget konkret at gå efter. Din indre lommeregner går i sving med at finde ud af hvordan og hvornår pengene er samlet sammen – altså en konkret plan, så du kan få dit ønske til at gå i opfyldelse.

 

 

Og så sker det…

   

 

Selvom du har regnet og dobbelt regnet, og du ved præcis, hvordan det hele ser ud – så regner du alligevel efter igen og igen og igen.

 

Nærmest som om, at du ikke helt tror på, at din plan holder stik – og bevares der kan da komme alt muligt på tværs, som du ikke har en jordisk chance for at kontrollere – men det er faktisk ikke dét der er på spil hos dig.

 

Det er frygten der er sat ind – muligvis med et super solidt makkerskab fra fortiden, hvis du har nogle økonomiske erfaringer tilbage i tid, der har gjort ondt eller skræmt dig.

 

 

 

 

Lad mig give dig et eksempel fra mit eget liv, hvor min indre lommeregner gik amok i flere omgange...

 

Når man vælger at udgive sin egen bog og udgive den som lydbog og få hjælp til PR, så koster det en god sjat penge.

 

Jeg havde ingen idé om, hvordan eller hvornår jeg kunne skaffe de penge, da bogideen landede hos mig, så der var ikke andet for end at sætte en opsparingskonto op, og så bare begynde at sætte penge ind, hver eneste gang jeg kunne.

 

 

Og så en dag, så var de der – pengene

 

 

Så nu kunne jeg for alvor trykke på knappen til det store bogeventyr.

 

Selvom jeg vidste, at pengene stod på kontoen, så giv min indre lommeregner alligevel bananas hver gang, der kom en delafregning på mit bogprojekt, for havde jeg nu regnet rigtigt?

 

Inderst inde vidste jeg jo godt, at der var styr på det, men det føltes alligevel så vildt, at det hele nu var i gang, så det prikkede til den del af mig, der pludselig (og total uventet) stod med en stor skattegæld for mange år siden.

 

For mig handlede det også om, at det på den ene side føltes helt naturligt at mit syn på økonomisk mindset skulle udkomme i bogform, så det kan inspirere andre – på den anden side føltes det også vildt crazy, at jeg nu skulle til at være forfatter.

 

 

 

 

Og det er faktisk tit de modsætninger, som jeg møder hos mine kunder: at der er noget, som de har lyst til – enten er opleve noget skønt eller føle sig økonomisk trygge i nogle usikre omstændigheder – og som de samtidig ikke helt er smeltet sammen med endnu. 

 

Netop dét er smelte sammen med dét du ønsker dig, er ofte ret overset i diverse historier om at turde vove skridtet, at springe ud i det – eller hvad vi nu kan finde på at kalde den proces, hvor vi mærker, at livet virkelig puffer til os for at skifte retning.

 

Men det er måske i virkeligheden det aller vigtigste element i vores egen udvikling, at vi giver tingene tid nok til at lande så dybt i os, at vi på alle planer forstår, at skiftet er sket.

 

Vi er mentalt meget hurtigere til at forstå ændringer – vores krop og vores følelsesmæssige tilstand skal ofte bruge længere tid på at få integreret den nye virkelighed.

 

 

 

 

Så når din indre lommeregner begynder at blive rødglødende og du i det skjulte tæller på fingrene for lige at tjekke om beløbet passer, så kan det være en rigtig god idé med en ny strategi for at få ro på: 

  

Spørg dig selv

Er der sket noget lige nu og her, som kan påvirke mit oprindelige regnestykke?

 

Berolig dig selv

Jeg har styr på det, og jeg lover mig selv, at hvis der opstår noget, som påvirker mit regnestykke i fremtiden, så tager jeg mig af det.

 

Bekræft for dig selv

Jeg vælger nu at fokusere mine tanker og intentioner på lige nu og her og glæde mig over de fremskridt, jeg gør hver eneste dag.

 

 

Hvis din indre lommeregner har været med dig længe, så giv dig selv noget tid til at stille og rolig at vænne dig af med at gentage regnestykket.

 

Også dét er en ny virkelig, som skal have tid til at lande, så det føles trygt og godt for dig.

 

 

 

 

Nyt afsnit i podcasten:

I min podcast Penge-Tanken handler afsnit 127 om, hvordan du kan stoppe din indre lommeregner, så dine vejen mod dine drømme og ønsker ikke bliver styret af frygt. Du finder podcasten, hvor du ellers lytter til podcast eller på min hjemmeside.

 

 

 

Styr på tankerne og ro i maven:

En Light Up session fører dig frem til fuld bevidsthed om, hvad du med fordel af fokuserer på i din økonomi fremover for at give dig selv adgang til de ting og oplevelser som du ønsker dig. Sessionen er til dig, der har lyst til at få styr på tankerne og ro i maven, så du kan indrette din økonomi, så den giver mening for dit liv.

 

 

 

Inspiration og rådgivning i skøn forening:

Det kan være svært for os, selv at få øje på, hvad vi ubevidst bekymrer os om i vores økonomi – eller hvad vi måske ikke helt selv tror på er muligt for os. I Dare to Dream Club har jeg samlet alt under samme tag, så du både kan få personlig rådgivning, inspiration fra månedens tema og meget andet til din personlige økonomiske udvikling. Alt er inkluderet i din medlemspris.