Når du ønsker forandring uden at ændre dig

Når du ønsker forandring uden at ændre dig

 

Hver eneste dag ønsker mennesker – måske også dig – en forandring i deres liv.

  

Nyt job.

  

Ny bolig.

 

Mere kærlighed.

 

Flere penge.

 

Mere tid.

 

Ønsket kan være stærkt og dybtfølt – og alligevel mangler der noget for at få det opfyldt.

 

 

DU mangler

   

 

Forandringen er nødt til at ske i dig først – ikke den anden vej rundt.

 

Desværre er det ofte hér, at ønsker går i stå og visner, fordi vi alt for ofte ikke er villige til at forandre os selv.

 

 

 

 

Som altid er jeg nysgerrig på ords egentlige betydning, så jeg var lige et smut forbi ordbogen, som har følgende beskrivelse:

 

 

Forandring:
det at noget eller nogen får en anden form,
karakter, egenskab el.lign.

 

 

Her er det jo ganske klart, at der sker noget.

 

Det interessante er bare, at jeg ofte oplever hos mine kunder og folk omkring mig, at de rigtig gerne vil have en forandring – men at de ofte ikke er villige til at gøre noget andet.

 

Lad mig give dig nogle konkrete eksempler, der måske kan give lysten og villigheden til at lade forandringen ske hos dig først:

 

 

Nyt job:

 

Jeg havde på et tidspunkt et job, som først var okay og sidenhen begyndte at æde mig op indefra. Til sidst var jeg nærmest desperat efter at finde et nyt job, men jeg sad med en følelse af, at ligegyldigt, hvad jeg gjorde, så var der intet, der virkede.

 

Jeg var begyndt at miste troen på, at jeg kunne et finde et arbejde, der ville give mening for mig, og hvor der var plads til mig. Mine tanker var blevet fastlåst.

 

For at få den forandring, som jeg ønskede mig – et nyt job – var jeg nødt til at forandre den måde, som jeg gik til opgaven på.

 

Så jeg tog væk i 4 dage på et lille hotel for mig selv, hvor eneste løfte til mig selv var, at jeg ville lade tankerne flyde og se, hvad der kom til mig.

 

Hvis jeg skal være helt ærlig, så tænkte jeg den første dag, at der ikke ville ske en sk*d, og at jeg ville være lige så lost, når jeg tog hjem, som da jeg kom.

 

 

Men så gav jeg slip…

  

 

Slip på alle tanker om, hvad jobbet skulle være, hvor det skulle være, hvor meget jeg skulle tjene og hvor hurtigt jeg skulle have det.

 

Og så pludselig en nat mellem første og anden dag kom det første lyspunkt, som drev mig videre til det næste og det næste og det næste.

 

Alt skete først i dét øjeblik, hvor jeg var villig til at forstå, at intet udenfor mig krævede forandring – JEG var ganske enkelt nødt til at forandre mig. 

 

 

 

 

Ny krop:

  

Igennem tiderne har der været et hav af udsendelser med folk, der har ville forandre deres krop. Programmer med folk, der har tabt sig helt vildt – kun for senere at tage det hele på igen.

 

Hvorfor?

 

Fordi det kun var det ydre, der forandrede sig, men det indre var stadig det samme. Årsagen til og forståelsen for, at de havde taget de mange kilo på til at starte med, lå stadig uberørt hen.

 

Hvis du står med et ønske om en ny krop, så spørg dig selv: hvordan er jeg villig til at forandre mig, for at opnå den forandring jeg ønsker?

  

 

Flere penge:

 

Når folk finder mig på LinkedIn, så spørger jeg dem nysgerrigt, hvorfor de gerne vil connecte. Ofte er svaret, at de faldt for min beskrivelse ”Skab et liv med penge nok”, for hvem vil ikke det, skriver flere.

 

”Skab et liv med penge nok” er også undertitlen på min bog Money Makeover Mindset og lige præcis den rækkefølge er meget sigende, for vi er nødt til at ændre vores mindset først, før vi får de forandringer, vi ønsker os.

 

Hvis du ikke er villig til at lave et budget og hver måned lave et tjek-ind med om det, du har gættet på, nu også stemmer overens med virkeligheden, så er dit ønske om flere penge overfladisk.

 

 

Det handler hverken om pengene
eller dit budget

 

 

Det handler om din villighed til at ændre dit forhold til din økonomi, så du får et nyt syn på dine penge.

 

 

Det handler om at give dankortet en pause i pungen, indtil du bliver helt bevidst om:

 

  • Hvilken tøjstil du bedst kan lide til dig selv, så du slipper for hovsa-køb, der aldrig bliver brugt.

 

  • Hvilke madvarer du helst vil spise, så du ikke køber sundt-for-at-købe-sundt, og så ender med at hente take-away fordi indholdet i dit køleskab ikke begejstrer dig.

 

  • Om de udgifter, du lige nu bruger penge på, rent faktisk er noget, som du er glad og tilfreds med at bruge penge på.

 

 

 

 

If you change the way you look at things,
the things you look at change

– Dr. Wayne Dyer

 

 

Når du ønsker en forandring, er du nødt til at spørge dig selv, om du er villig til at forandre dig. 

 

Hvis dit svar er nej, så accepter, at du ikke får den forandring, du ønsker dig.

 

Når du ikke er villig til at forandre dig, så handler det i virkeligheden ikke om et ønske, men nærmere om at du forventer en forandring omkring dig – uden at du skal gøre noget.

 

En sådan forandring vil alt for ofte føre til følelsen af frustration hos dig ofte efterfulgt af vrede eller bitterhed, som du retter imod andre, fordi de følelser kan være svære at sidde med selv. 

 

Hvis dit svar er ja til at du er villig til at forandre dig, så er min varmeste anbefaling til dig, at du kigger hele vejen rundt på dit ønske og udfordre hver vinkel.

 

Lad mig give dig et eksempel.

  

 

Lad os tage udgangspunkt i, at du ønsker dig et nyt job, så udforsk med oprigtig nysgerrighed:

 

  • Branchen: hvad har du lyst til at arbejde med – også hvis det skulle være noget helt andet. 

 

  • Formen: skal det absolut være som lønmodtager eller kunne det også være som freelancer eller selvstændig – undersøg hos dig selv, hvad du har lyst til.

 

  • Lønnen: kunne det være en lavere løn end i dag, hvis det vil give dig noget andet, som betyder meget for dig – glæde, mere tid etc.

 

  • Lokation: kunne det være hvor som helst i landet og hvad ville det så betyde for dig – vær åben, så du ikke får begrænset dit udsyn fra starten.

 

 

Din egen villighed til at forandre dig, vil afspejle sig direkte i opfyldelsen af dine ønsker.

  

Vær aldrig bange for at sige farvel til et ønske, når først du begynder at udforske det – alt for mange af vores ønsker er blot overfladiske forstyrrelser.

 

Hvis du er villig til at forandre dig indefra først, så vil dit syn på din omverden ændre sig med tiden til dét, du oprigtigt ønsker dig.

 

 

 

 

Nyt afsnit i podcasten:

I min podcast Penge-Tanken handler afsnit 125 om, at du bliver opmærksom på, om dit ønske om forandring blot er overfladisk, eller om det rent faktisk er noget, som du er villig til at ændre dig for. Du finder podcasten, hvor du ellers lytter til podcast eller på min hjemmeside.

 

 

 

Et trygt og inspirerende sted for dig og din økonomi:

Der er rigtig mange, der har et vanskeligt forhold til deres penge. Sådan et forhold, som man mest har lyst til at holde ude i strakt arm – også selvom din økonomi er en helt naturlig del af dit liv. I Dare to Dream Club har du muligheden for at skabe et tæt forhold til dine penge, så du kan indrette din økonomi på en måde, der giver mening for lige præcis dit liv.

 

 

 

I sidste uge gjorde 22 mennesker det:

De downloadede deres egen budgetskabelon, så de én gang for alle kan få det fulde overblik over deres økonomi. Du kan også få din egen budgetskabelon lige her. Hvis du ønsker en guide til, hvordan du bruger din budgetskabelon optimalt, så få adgang til online kurset Sådan laver du et budget der holder hver måned.